Naslovna Društvo Sa LAŽNIM DIPLOMAMA do posla u Srednjoškolskom domu: Otkrivena dva slučaja falsifikovanih...

Sa LAŽNIM DIPLOMAMA do posla u Srednjoškolskom domu: Otkrivena dva slučaja falsifikovanih diploma u Banjaluci

Banjalučka policija otkrila je da su se dva radnika u prethodnom periodu zaposlila u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, a na osnovu lažnih diploma, rečeno je u PU Banjaluka.

Izvještaj je podnesen protiv G. K. zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

– Sumnjiči se da je u toku 2014. godine u namjeri da ih upotrijebi kao prave, od nepoznate osobe nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, Diplomu o položenom majstorskom ispitu, Diplomu i svjedočanstva o završenoj srednjoj školi, te ih u vidu ovjerenih kopija upotrijebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa – pojasnili su u policiji.

Drugi izvještaj je podnesen protiv M. Đ. a koji se tereti da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

– On je u neutvrđenom vremenskom periodu pribavio falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, potom istu ovjerio u Odjeljenju za opštu upravu Grada Banjaluka, dovodeći  radnike navedenog Odjeljenja u zabludu, te kao takvu predalo u personalni dosije gdje je zaposlene u JU Srednjoškolski dom Banjaluka – istakli su u PU Banjaluka.