Naslovna Politika Sada je jasno SNSD je varao narod i odustao od svega

Sada je jasno SNSD je varao narod i odustao od svega

0

– Nakon današnjeg stava PIK-a oko vraćanja nadležnosti i izjave Kristijana Šmita da se rukovodstvo Republike Srpske posljednjih dana ponaša racionalnije, jasno je da je SNSD odustao od cijele priče i da su sve vrijeme varali vlastiti narod, te da Republika Srpska neće dobiti svoju vojsku, UIO, VSTS i Agenciju za lijekove – rekao je narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak navodi da, ako Agencija za lijekove Republike Srpske ne počne sa radom do 28. juna, u skladu sa zakonom koji je predsjednica Republike Srpske potpisala 28. decembra, to će značiti da vladajuća koalicija, predvođena SNSD-om, priznaje da su djelovali nezakonito i protivustavno.

– To će biti opasna situacija i za Republiku Srpsku, ali i za one koji su organizovali i provodili nezakonite procedure. Kao narodni poslanik pozivam rukovodstvo Republike Srpske da zaštite Republiku Srpsku, da na sebe preuzmu kompletnu odgovornost i moguće posljedice, jer su na vrijeme upozoreni da su njihove aktivnosti riskantne i da mogu imati nesagledive negativne efekte – poručio je Crnadak.