Naslovna Najnovije Zemljotres jačine 8,4 stepena potresao Rusiju

Zemljotres jačine 8,4 stepena potresao Rusiju

0

​Rusko Ministarstvo za vanredne situacije prijavilo je snažan zemljotres magnitude 8,4 stepena Rihterove skale u Bajkalskom jezeru, javlja agencija Anadolija.

Potresi su zabilježeni u 20:24 (15:24 po moskovskom vremenu).

„Epicentar zemljotresa se nalazio 17 kilometara od sela Bolšoe Goloustnoje u vodama Bajkalskog jezera. Intenzitet u epicentru bio je 8,4 stepena. U gradovima regiona osjetilo se do pet stepeni“, navodi se u izvještaju.

Prema podacima objedinjenih dežurnih dispečerskih službi Angarskog regiona, nema žrtava i materijalne štete. Svi infrastrukturni objekti rade normalno.

U administrativnom centru regiona, Irkutsku, intenzitet zemljotresa bio je 4,5 stepena, rekla je za RIA Novosti Elena Kobeleva, direktorka bajkalskog ogranka Jedinstvene geofizičke službe.

Zauzvrat, šef regiona Angara Igor Kobzev je u Telegramu rekao da je epicentar možda bio u regionu jezera Khubsugul u Mongoliji.

„Mnogi stanovnici Irkutska, Angarska, Šelehova osjetili su podrhtavanje. Društvene mreže pišu da su se lusteri ljuljali u stanovima, posuđe padalo, alarmi su se uključivali na automobilima“, napisao je guverner.

Podrhtavanje su osjetili i stanovnici različitih okruga Čite, rečeno je RIA Novostima u pres-službi Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Zabajkalske teritorije.

Kako je napomenuto u regionalnom sjedištu Ministarstva za vanredne situacije Burjatije, nisu primljene nikakve informacije o žrtvama i razaranjima nakon zemljotresa.