Naslovna Izdvajamo Sakupljeno prvih milion evra za liječenje malog Gavrila

Sakupljeno prvih milion evra za liječenje malog Gavrila

“Podijelite, da svi vide lijepu vest”, poruka je roditelja malenog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, sedmomjesečne bebe koja boluje od rijetke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije, jer je za preslatkog Gašu sakupljeno prvih milion evra!

Ova beba trenutno se nalazi u najvećoj životnoj borbi koja košta čak 2,5 miliona evra. Na putu do svog cilja, ove astronomske svote novca, maleni Gaša se svakodnevno muči, radeći bolne vježbice, obilazeći ljekare…

Prva tri mjeseca se lijepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primjetili da Gavrilo prestaje da pomjera ruke i noge i da otežano diše, zbog čega su se odmah obratili ljekarima.

Poslije ustanovljene teške dijagnoze, dječak je primio prvu terapiju spinraze, ali mu je preko potrebno da se podvrgne genskoj terapiji zolgensmom, piše Telegraf.

Ovaj predivni dječak uspio je da podigne na noge celu zemlju. Pored toga što je za njegovo lečenje licitirana kapitenska traka Kristijana Ronalda za 7.5 miliona dinara, humani ljudi počeli su da prodaju i svoje motore, suvenire, potpisane dresove poznatih sportista…

A onda su se uključili i sami sportisti, poput golmana Crvene zvezde Milana Borjana, koji je na aukciju stavio svoj dres iz reprezentacije Kanade.

I ekipa ostvarenja “Južni vetar” pokrenula je humanitarnu licitaciju za pomoć malom Gavrilu. Naime, na aukciji se našao kombinezon koji je nosi glavni lik Maraš u prvom dijelu filmu, sa početnom cijenom od 3.000 evra.

U prethodnih 40 dana, Srbija čini sve, samo da bi Gaša što prije sakupio astronomsku svotu od 2.5 miliona evra i dobio najskuplji lijek na svijetu – zolgensmu. Sljedeća vest će biti da je sakupljena polovina novca, a od toga nas dijeli još 250.000 evra, i tako sve po posljednjeg evra, koji će Gavrila poslati po lijek.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853IBAN: RS35160600000084402853SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor: Telegraf