Naslovna Najnovije Salatić reagovao na Kovačevićevu izjavu „Dodik već neko vrijeme nije najpopularniji političar...

Salatić reagovao na Kovačevićevu izjavu „Dodik već neko vrijeme nije najpopularniji političar u Srpskoj“

0

Dodik već neko vrijeme nije najpopularniji političar u Republici Srpskoj i to istraživanja javnog mijenja koja su prezentovana SNSD jasno pokazuju. Portparolu SNSD ili to nisu javili ili on to neće da prihvati.

Istakao je šef Sektora za politiku i medije SDS, Stevan Salatić reagujući na izjave Radovana Kovačevića o Jeleni Trivić.

– Optuživati Jelenu Trivić i lidere opozicije za saradnju sa Kristijanom Šmitom je bez osnova jer su se jedino poslanici opozicije u zadnjih 6 mjeseci dosljedno pridržavali zaključaka Narodne skupštine RS dok je SNSD autonomno procjenjivao kad treba da se pojavi na sjednicama Predsjedništva, Savjeta ministara i Parlamenta BiH – poručio je Salatić.

On ponavlja da sve političke snage iz Republike Srpske treba da rade na vraćanju digniteta i važnosti institucijama, te da Narodna skupština RS može biti jedini forum koji može da definipe nacionalni interes u ovakvim krizama.

– Umjesto Narodne skupštine RS, u posljednjih nekoliko mjeseci u SNSD procjenjivali su da je Izvršni komitet SNSD dovoljan forum za procjenu srpskog nacionalnog interesa, što je prvi korak u partokratiju u koju žele da uvedu srpski narod. Takva praksa je neprihvatljiva, a narod će svoj sud dati u oktobru o svačijem djelovanju – zaključio je Salatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: