Naslovna Izdvajamo Salatić: Stručnost i SNSD ne idu u istu rečenicu

Salatić: Stručnost i SNSD ne idu u istu rečenicu

0

Stručnost i SNSD teško da mogu da idu u istu rečenicu. Petnaestogodišnja vladavina SNSD, koju će narod dogodine okončati na izborima, ostaće upamćena kao parada jeftinog populizma i promašenih ekonomskih politika koju su vodili nedorasli kadrovi – poručio je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS.

“U sedmici kada samoproglašeni Dodikov prvi ustavotvorac Marko Šukalo biva priveden sa kokainom, treba se sjetiti i nekih drugih SNSD-ovih savjetnika kao što je Dragan Vučetić, koji je kao blizak Dodikov savjetnik i direktor preduzeća ‘Nikola Tesla’ iz Bileće prebacio 100 hilјada KM na račun profesora Vučetića u Nјemačkoj” – istakao je Salatić.

Stoga suvislo je kad Radovan Kovačević brani neodbranjivo, jer 15 godina promašenih ekonomskih politika i nedoraslih kadrova jednostavno nije moguće braniti.

“Vrijeme je da drugi dobiju priliku da svoje ideje ekonomskog napretka predlože Republici Srpskoj a Milan Radović kao jedan od najuspješnijih bankara i Mirko Šarović koji je godinama bio najbolјi ministar u Savjetu ministara BiH svakako su pravi lјudi za taj posao” – poručio je Salatić.

On je kazao da građanima ne znači ništa priča o rastu od 10% u zadnjem kvartalu ili o plati od 1030 KM kada inflacija uzima danak pa potrošačka korpa ide preko 2100 KM.

“Pitajte građane, ko od njih ima platu od 1030 KM i iznenadićete se da od 10 anketiranih tek 1 ima takvu mjesečnu zaradu. A svi danas moraju da plate ulјe 3 KM, šećer 1.20 KM a za vreću brašna od 25 kg treba da plate 27 KM’?” – pojasnio je Salatić.

U skladu sa promašenim politikama koju SNSD godinama propagira ide i ideja premijera Viškovića da osnuje neku direkciju za investicije koja bi navodno trebala da preporodi našu privredu.

“Administracija rađa novu administraciju i umjesto da su iz Vlade RS pitali lјude iz privrede i ekonomske stručnjake za savjet, kao i uvijek donijeli su odluku autonomno kako bi još stranačke vojske zaposlili u državni sektor” – zaklјučio je Salatić.

 

(Insajder.in)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube