Naslovna Najnovije Osumnjičen da je nožem nasrnuo na policajce i oštetio njihov auto, hapsila...

Osumnjičen da je nožem nasrnuo na policajce i oštetio njihov auto, hapsila ga žandarmerija

0

S.M. iz Šipova uhapšen je juče zbog sumnje da je nožem nasrnuo na policijske službenike, oštetio policijski automobil, te povrijedio jednog policajca, saopšteno je danas iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

U saopštenju se pojašnjava da su 18. novembra 2021. godine, oko 12.00 časova, u Policijsku stanicu Šipovo prijavljeno je da je S.M. iz Šipova fizički nasrnuo na oštećenog D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan, opština Šipovo.
„Po prijavi su postupili policijski službenici policijske stanice Šipovo, te izašli na lice mjesta događaja i utvrdili da su navodi prijave tačni. Pronašli su prijavljenog S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u mjestu Vagan, opština Šipovo“, navodi se u saopštenju.
Iz PU Mrkonjić Grad dodaju da, kada su policijski službenici pozvali prijavljenog da izađe iz kuće kako bi obavili informativni razgovor, isti je izašao upućujući im pogrdne riječi i noseći nož u ruci kojim je nasrnuo na policijske službenike. Nakon toga uzeo je kamen i bacio u pravcu službenog vozila, koje je oštetio, nakon čega se vratio u kuću.
„Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio povrede u predjelu desne ruke kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u UKC RS“, navedeno je u saopštenju.
Kako se navodi, pošto je prijavljeni odbijao da izađe iz kuće i dalje vrijeđao policijske službenike na lice mjesta izašli su policiski službenici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su savladali prijavljenig i uhapsili ga.
O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog S.M. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela tjelesna povreda, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.
(N.N)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube