Naslovna Izdvajamo Salatićeva reakcija na Kovačevićevu izjavu „Kakvu li će patriotsku priču SNSD prosuti...

Salatićeva reakcija na Kovačevićevu izjavu „Kakvu li će patriotsku priču SNSD prosuti građanima praznih rezervoara kad nafta premaši 2,5 KM“

0

Glavni odbor Srpske demokratske stranke juče je jasno i nedvosmisleno podržao ideju da SDS samostalno predloži rješenja političke krize u vezi sa odlukom Valentina Incka i radom Ustavnog suda BiH, jer vlast u Republici Srpskoj čini sve da kriza potraje i da se prenese u 2022. kako bi na njoj politički profitirala.

To je navedeno reakciji šefa Sektora za politiku i medije SDS, Stevana Salatića, na jučerašnju izjavu portparola SNSD, Radovana Kovačevića.

– Nadležnosti i stabilnu političku poziciju koje je SDS pribavila Republici Srpskoj, a koje je u nekom ranijem periodu SNSD prenio na nivo BiH, sada treba da SNSD i Miloradu Dodiku posluže kao kockarski ulog kako bi njihova politika profitirala na izborima 2022. godine. Takvo ponašanje je neodgovorno i nimalo patriotsko – poručio je Salatić.

Prema njegovim riječima, dok se javnosti kockarska igra sa teško stečenom političkom pozicijom Republike Srpske prodaje pod patriotizam, vlast odbija da u Narodnoj skupštini RS razgovara o teškom položaju boračke populacije, a Vlada RS ne reaguje na svakodnevno povećavanje cijena svih životnih namirnica.

– Ničim izazvana Vlada Republike Srpske je u avgustu 2020. godine ukinula uredbu o ograničenju marže za gorivo i danas su građani prepušteni tržišnoj utakmici ponude i tražnje koja pogoduje samo trgovcima naftnih derivata. Ova suluda odluka danas, u vrijeme divljanja cijene energenata, dolazi na naplatu građanima Repulike Srpske. Dok druge države imaju mehanizme ograničavanja cijene goriva, mi zavisimo od dobre volje pumpara. Kakvu li će „patriotsku priču“ SNSD prosuti građanima praznih rezervoara kad nafta uskoro premaši iznos od 2.5 KM? – upitao je Salatić.

Pročitajte još
DODIK za hrvatsku televiziju RTL: Vrijeme za POMIRENJE Srba i Hrvata! Spreman sam da razgovaram i sa Plenkovićem

Podsjećamo, Kovačević je juče za Srnu izjavio da je „fascinantno i politički krajnje stupidno da oni iz opozicije koji su već javno saopštili da u Narodnoj skupštini neće podržati vraćanje nadlžnosti Republici Srpskoj, sada optužuju SNSD da su od toga odustali, što naravno nije tačno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: