28.7 C
Banja Luka

ŠAMAR MILU ĐUKANOVIĆU! MARKO KOVAČEVIĆ PRKOSNO: TV Nikšić će po prvi put prenositi Božićnu liturgiju

Grad kojeg, ne bez razloga, zovu gospodin Nikšić, uvijek nađe način da svojom osobenošću oboji našu svakodnevicu. U susret velikom hrišćanskom prazniku – Rođenju Gospoda Isusa Hrista, grad je svoje žitelje obradovao božićnom atmosferom, na Trgu slobode, koja mami radost i osmjehe.

Prvi čovjek nikšićke Opštine, g-din Marko Kovačević mišljenja je da gradsko jezgro, ove godine, a u susret Božiću, poprima izgled evropskih centara u pretprazničnom ruhu.

„Prethodnih godina grad je ukrašavan tako da se po samim ukrasima nije moglo prepoznati da, osim Nove godine, stiže i Božić, koji je najradosniji praznik za pravoslavne hrišćane. Riješili smo da ove godine to promjenimo i, na našem Trgu slobode, na dijelu prema Manastirskoj ulici, postavili smo repliku Božićne pećine, one pećine u kojoj je Hristos rođen“, navodi Kovačević za sajt Eparhije budimljansko-nikšićke.

Da gradski oci vode računa o tome da Nikšićani što raznovrsnije i potpunije dožive sveukupnu radost nastupajućih praznika govori podatak da će biti organizovani božićni koncert i izložba likovnih radova.

„U susret najradosnijem prazniku upriličićemo Božićni koncert, kao i izložbu likovnih radova najmlađih i onih malo starijih naših sugrađana, posvećenu Božiću. To su tradicije koje imaju svi ozbiljni gradovi hrišćanske Evrope, a Nikšić se, ovim novim ruhom i događajima, vraća svojim izvorima. Ponosni na sve ono što Nikšić jeste, ne smijemo ostati zarobljeni samo u revolucionarnoj, komunističkoj simbolici, jer, Nikšić je, ipak, puno više od toga. Ove godine će Televizija Nikšić, prvi put, prenositi Božićnu Liturgiju iz našeg Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog, dok će u televizijskom studiju arhijerejski namjesnik nikšićki, otac Slobodan Boban Jokić objašnjavati i komentarisati tok službe. Rađamo se, opet, sa praznikom i upoznajemo sebe. Iz toga očekujemo novu snagu i uspjehe za naš grad“, poručio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

(Eparhija.me)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here