Naslovna Izdvajamo ŠAMARALI SE ČLANOVI ODBORA Otkriveno šta je bio razlog tuče na biračkom...

ŠAMARALI SE ČLANOVI ODBORA Otkriveno šta je bio razlog tuče na biračkom mjestu u Novom Pazaru

0

Od od ukupno 8.267 biračkih mjesta u Srbiji jutros su otvorena sva osim mjesta broj 77 u Novom Pazaru gdje se dogodio incident.

Kako Blic saznaje došlo je tuče između članova komisije. Do sukoba je došlo između članova komisije iz redova dvije stranke, saznaje Blic od Lokalnog fronta, asocijacije koja je jedan od posmatrača na izborima u Novom Pazaru.

Oni su se međusobno šamarali, situacija se vrlo brzo smirena, ali je na lice mjesta ipak došla i policija.

Navodno, do sukoba je došlo tokom rasprave oko svjetlećih bilborda koji se nalaze banderama, a koji nisu bili uklonjeni kada je počela izborna tišina. Dio tih bilborda je u međuvremenu bio prekiven najlonskim kesama.

Biračko mjesto broj 77 se nalazi u ulici Stefana Nemanje u Pazaru, a otvoreno je i glasanje je regularno nastavljeno nakon što je policija napravila izvještaj.

To je za Tanjug potvrdio predsjednik gradske izborne komisije u Novom Pazaru Radoslav Milić.

On je pojasnio da su na pojedinim mjestima bili neki sitniji problemi uzrokovani tehničkim nejasnoćama ili subjektivnim razlozima, pošto, kako je rekao, na svakom mjestu ima veliki broj kontrolora koji “pokušavaju da neki problem riješe na svoj način”, piše Blic.

Milić je naveo i da su, prema informacijama koje ima, svi ovi problemi riješeni i da se birački postupak odvija normalno. On je za RTS rekao i da je poslije incidenta jutros na jednom biračkom mjestu glasanje ubrzo normalizovano.

Kako je naveo, do incidenta i fizičkog obračuna dvije osobe došlo je na biračkom mjestu u OŠ “Bratstvo”, gdje je intervenisala policija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube