23.7 C
Banja Luka

Sankcije BiH uvedene su Rusiji uz potpunu saglasnost predstavnika Republike Srpske

– Juče smo od predstavnika Evropske unije, koji su boravili u Bosni i Hercegovini, jasno čuli da je spoljna politika Bosne i Hercegovine u potpunosti usklađena sa Evropskom unijom, naročito po pitanju odnosa prema Ruskoj Federaciji“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivićeva je podsjetila da Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, nije jučer nakon sastanka sa evropskim zvaničnicima demantovala takvu ocjenu, kao ni bilo ko od srpskih ministara u Savjetu ministara BiH, koji dolaze iz stranačkog režima u Republici.

„Iako naš režim već duže vrijeme vjeruje da su oni navodno protiv sankcije Rusiji, stvarnost je potpuno drugačija – sankcije od strane Bosne i Hercegovine su uvedene Ruske Federacije uz potpunu saglasnost predstavnika Republike Srpske“, tvrdi Trivićeva. 

Ona dodaje da napadi na Zlatku Lagumdžiju, amabasadoru BiH pri Ujedinjenim nacijama, služe tek kao dimna zavjesa kako bi se prikrilo stvarno stanje stvari i prikrila laž koja se više od godinu dana i po dana plasira javnosti od režima u Republici Srpskoj, a to je da su oni protiv sankcije i da BiH nije uvela sankcije Rusiji. 

Predsjednica Narodnog fronta ističe i da je juče bilo jasno da je to jedan u nizu režima i da bi bio red da režim koji vlada Republikom Srpskom prestaje da zamajava javnost po ovom pitanju, jer to više nije moguće.

„Da je drugačije, ne bi se predstavnici režima zaustavili samo na verbalnim osudama Lagumdžije, ranije Svena Alkalaja i drugih koji su u međunarodnim organizacijama u ime BiH glasali za sančku Rusiju, već bi pokrenuli konkretne akcije, kojih nije i neće biti, jer se radi o političarima kojima je laž osnovni obrazac političkog djelovanja, bilo da je riječ o unutrašnjoj ili spoljnoj politici“, zaključuje Trivićeva. 

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here