Naslovna Crna Hronika Saradnici Velje Nevolje iznijeli nove dokaze o ubistvu: Miljković ubio i drugog...

Saradnici Velje Nevolje iznijeli nove dokaze o ubistvu: Miljković ubio i drugog kuma, poturio mu otrov

0

Marko Miljković se hvalio da je ubio kuma, a sada su otkriveni detalji jezive likvidacije Mirka Kojića Koje, čije tlo je samljeveno u Ritopeku.

Mirko Kojić Koja (46), investitor sa Zvezdare, koji se vodio kao nestao, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mljevenje mesa u kući strave u Ritopeku.

Kako se nezvanično saznaje, o ubistvu ovog čovjeka, inače kuma Marka Miljkovića, prve operativne informacije dali su osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, koji se sada „bore“ za povlašćeniji status u istrazi koju sprovodi Tužilaštvo za organizovani kriminal. Kojić je prema operativnim podacima bezbjednosnih službi, drugi kum kome je došao glave upravo Marko Miljković, čime se i javno hvalio.

„Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma“, uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko aplikacije „Skaj“, pri čemu je aludirao pored Kojića i na Vlastimira Miloševića, koji je brutalno izrešetan na šinama.

Još se istražuje zašto je ubijen Kojić, ali se vjeruje da je mnogo znao, a i sam je bio optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića, koje se dogodilo krajem januara 2017. godine. Ipak, po svemu sudeći, Veljko Belivuk i Marko Miljković bacili su oko i na njegove poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

Sagovornik navodi da je najintrigantnija Kojićeva uloga u ubistvu na šinama.

„Na osnovu antropološke analize postojećeg snimka sa nadzornih kamera u Ulici 27. marta, gdje se dogodio zločin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, pucao Miljković. Iako je već bio ranjen, hice mu je ispalio direktno u glavu i tako ga ‘ovjerio’. Prema podacima istrage, Belivuk je bio u automobilu, koji je kupio Kojić“, navodi sagovornik.

Kako navodi izvor, poslije nekoliko mjeseci u Beogradu Kojiću se izgubio svaki trag.

„U prvo vrijeme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen. Sada su neki od optuženih pripadnika Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe to i potvrdili. Opisali su da ga je Miljković namamio, a onda i otrovao. Ušao je živ u vikendicu u Ritopeku, ali nikada, poput ostalih žrtava, iz nje nije izašao“, ističe izvor.

Navodno, Kojić je ubijen tako što mu je otrov stavljen u hranu. Kada je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da tijelo uklone tako što su i njega samljeli, a ostatke bacili u Dunav.

„Motiv je vrlo nejasan kada je riječ o likvidaciji Kojića. Zna se, međutim, bar prema onome što pričaju bliski saradnici ove grupe, da je ‘smrtnu presudu’ donio Miljković, kao i u mnogim drugim slučajevima. Smatrao je da može da preuzme njegove poslove u oblasti građevinarstva, a iz nekog razloga je strahovao da bi mogao da im naudi kada je reč o ubistvu Miloševića, jer je jedini znao, pored Belivuka, sve detalje“.

Nove fotografije sa „Skaja“

Posredstvom međunarodne pravne pomoći srpski istražni organi dobiće novi „kontingent“ dokaza skinutih iz kriptovane aplikacije „Skaj“. U tim spisima su mnogobrojne fotografije, ali i poruke, koje svjedoče o novim zločinima pripadnika ove monstruozne kriminalne grupe i njihovih nadređenih iz „kavačkog klana“ iz Crne Gore.

(MONDO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: