21.7 C
Banja Luka

Sarajevo: Redovi ispred Ambasade Njemačke

Uprkos kraju godine i obilježavanju brojnih praznika, redovi ispred Ambasade Njemačke u Sarajevu i u decembru su puni građana koji čekaju papire za odlazak u inostranstvo.

Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je danas velike gužve ispred zgrade Ambasade gdje je danas na radne dozvole i druge papire potrebne za odlazak u ovu zemlju čekalo na desetine građana.

Slične gužve bile su i sredinom godine kada su također građani čekali u redovima na termin intervjua u Ambasadi Njemačke.

U posljednje tri godine, prema analizi koju je Klix.ba objavio u oktobru 2023. godine, iz Bosne i Hercegovine se odjavilo 10.276 građana.

Kada govorimo o pojedinačnim opšinama sa najvećim brojem odjavljenih za inostranstvo, u posljednjih godinu dana prednjači Brčko Distrikt (139 osoba). Iz Novog Sarajeva je odjavljeno 79 osoba, a iz sarajevske Opšine Novi Grad 84. Tu su i Banjaluka, Bihać, Doboj, Tuzla, kao i Mostar.

Iako se neki građani odluče za trajni odlazak u inostranstvo, mnogi koriste šansu odlaska u drugu državu za rad na nekoliko mjeseci da bi se potom vratili u Bosnu i Hercegovinu.

(Klix) Foto:Klix

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here