Naslovna Najnovije Šarović mudro, Dodik u Briselu prihvatio unitarnu BiH

Šarović mudro, Dodik u Briselu prihvatio unitarnu BiH

0

Bivši generalni sekretar SNSD Rajko Vasić na društvenim mrežama kritikovao je lidera SNSD Milorada Dodika zbog „briselskog sastanka i prihvaćenog sporazuma o budućnosti BiH, koji je po mnogima štetan za Republiku Srpsku.

Bivši generalni sekretar SNSD Rajko Vasić na društvenim mrežama kritikovao je lidera SNSD Milorada Dodika zbog „briselskog sastanka i prihvaćenog sporazuma o budućnosti BiH, koji je po mnogima štetan za Republiku Srpsku.

Vasić, koji je inače jedan od Dodikovih odanih ljudi, koji djeluju iz sjene, napisao je da je lider SDS Mirko Šarović mudro odigrao što nije otišao u Brisel.

„Kako je Šarović mudro odigro. Pustio Dodika da u Briselu prhvati unitarnu BiH i on u oktobru pobijedi i dođe na gotovo“, napisao je Vasić na svom tviter nalogu.

On je

Podsjetimo da je u nedelju u Briselu u organizaciji predsjednika Evropskog vijeća Šarla Mišela održan sastanak bh. lidera na kome je prihvaćen Sporazum u kome se, između ostalog, navodi da se

– Učesnici pozivaju na zajednički Izjavu članova Predsjedništva BiH  povodom 25 godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma i prepoznaju važnost političkog trenutka i odgovornosti prema svim građanima BiH imajući u vidu Rezoluciju Generalne skupštine UN ES-11/1 o agresiji na Ukrajinu, usvojenu 2. marta 2022. godine.

– Nastavljaju usklađivanje BiH sa Zajedničkom spoljnom i sigurnosnom politikom EU uključujući implementaciju i saradnju u oblastima obuhvaćenim Zajedničkom spoljnom i sigurnosnom politikom Evropske unije u skladu sa članom 10. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Takođe, ovim dokumentom prihvaćene su i sve odluke domaćih i međunarodnih sudova…reforme izbornog zakona…

Sporazum su prihvatili sa stranakama iz Sarajeva Milorad Dodik (SNSD), Nenad Stevandić (US) i Petar Đokić (SP), …

Protiv sporazuma su bili Branislav Borenović (PDP) i Nenad Nešić (DNS),

Mirko Šarović (SDS) nije išao u Brisel i to, zbog, kako je rekao, štetnog sporazuma po Republiku Srpsku. On je kazao da je prije Brisela upoznat sa dealjima tog sporazuma, kao i ostali učesnici tog sastanka i da je procijenio da je bolje da se ne pojavljuje i ne prihvata nešto što je štetno po Republiku Srpsku.

Inače, predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković se pohvalio da je Hrvatska zajedno sa Mišelom inicijator sastanka sa bh. lidera parlamentarnih stranaka, održanog u nedelju u Briselu.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: