Naslovna Politika Šarović o saopštenju parlamentaraca EU „Nadam se da zbog Dodika neće stradati...

Šarović o saopštenju parlamentaraca EU „Nadam se da zbog Dodika neće stradati cijeli narod“

0

Ovo je rezultat neodgovorne politike i mi smo na to upozoravali. Pomoć Republici Srpskoj od strane EU je veoma značajna i mi smo zahvalni na tome.

Nadamo se ipak da do sankcija Srpskoj neće doći jer bi se time kažnjavao jedan narod u BiH što je suprotno EU vrijednostima, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović, komentarišući saopštenje grupe EU parlamentaraca koje se pojavilo u javnosti.

Šarović je poručio da krivce za krizu, ali i njeno rješenje, treba tražiti u njenim uzrocima tj. u vladajućoj trojnoj koaliciji SNSD-SDA-HDZ koja je, pored loše ekonomske situacije, odgovorna i za političku krizu.

On kaže da je narodu potreban bolji životni standard i jača ekonomija, a ne lažni patriotizam i visok stepen korupcije koji je doveo do masovnog odlaska mladih i stručnih ljudi i njihovih porodica.

– Kada ostanemo bez inteligencije i struke postaćemo “tamni vilajet”. To znači da neće imati ko da nas liječi, a našu djecu neće imati ko da uči i to je naša stvarnost. Sebično je i politički neodgovorno ne razmišljati o posljedicama koje može da trpi jedan narod i građani u Republici Srpskoj. SDS je odgovorna politička organizacija i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa našeg naroda i naših građana – zaključio je Šarović.

Podsjećamo, poslanici četiri najveće grupe u Evropskom parlamentu osudili su, kako su naveli, “opasne aktivnosti na podjelama” srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i pozvali EU da slijedi primjer SAD i uvede sankcije Dodku ukoliko ”radikalno ne promijeni kurs”.

(Srpska Info)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: