Naslovna Najnovije Besplatan prevoz za đake i studente iz višečlanih porodica

Besplatan prevoz za đake i studente iz višečlanih porodica

0

Učenici srednjih škola i studenti iz porodica sa četvoro i više djece od marta mjeseca imaće potpuno besplatan javni prevoz u Banjoj Luci.

Istovermeno, najstariji sugrađani sa peznijom do 250 KM dobiće svoje besplatne karte za javni prevoz u aprilu mjesecu, dok će svi ostali penzioneri svoje mjesečne karte moći da kupe po 30 odsto nižoj cijeni u okviru subvencija koje je obezbijedio Grad.

Srednjoškolaca i studenata iz porodica sa četvoro ili više djece brojčano je manje u odnosu na penzionere, te će oni će prvi dobiti mjesečne karte, a naši nastariji sugrađani mjesec dana nakon njih.

Ove godine, gradska administracija odlučila je da se posveti modernizaciji javnog prevoza, a samim tim i modernizaciji mjesečnih karata, te je zbog toga njihova izrada dosta zahtijevnija u smislu tehničke pripreme.

Podsjećamo, za ovu namjenu iz budžeta Grada već ranije su obezbijeđena sva potrebna novčana sredstva, te je ovo mjera koja je omogućena povećanjem prihoda i uštedama koje je ostvarila gradska administracija.

Uz sve to, ovo predstavlja dinamiku smanjenja cijena javnog  prevoza za penzionere sa područja Banje Luke, sve dok on u krajnjoj mjeri ne bude potpuno besplatan za sve naše najstarije sugrađane.

Podsjetimo, veliki broj sugrađana iz različitih kategorija dobio je direktnu podršku ili je obuhvaćen programima i mjerama koje je pokrenula nova gradska administracija, te je ovo prvi put u istoriji Banje Luke da je više od 10.000 penzionera dobilo povoljniji javni prevoz.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: