30.7 C
Banja Luka

Šarović: Objasnite ljudima zašto je NATO ponosan na nas i gdje spremaju našu vojsku?!

-Samo nas nemojte ponovo ubjeđivati po sistemu one narodne „nije šija, nego vrat“ – kazao je Šarović.

– Nakon što je NATO i zvanično čestitao OS BIH na najvišoj mogućoj ocjeni koju su dobili tokom vježbe na Manjači, te istako da je NATO ponosan što služi sa njima, svakom građaninu Republike Srpske je jasno da je Milorad Dodik kao srpski član Predsjedništva godinama obmanjivao javnost i da je bilo netačno sve što je govorio, rekao je Mirko Šarović, poslanik SDS u PS BiH i kandidat  SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH.

On ističe da ovo nije izdaja nego veleizdaja, jer se i u ovom slučaju pokazalo da  je Milorad Dodik u funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH potpisao dokument koji vodi Bosnu i Hercegovinu u NATO, a da nikog drugog nije pitao.

“Nisu pitani građani, nije odlučivala NSRS, nego su joj podmetnuti lažni dokumenti. Nije o tome odlučivao niko iz Republike Srpske, a radi se o pitanju od sudbinskog značaja”, kaže Šarović.

“Kada je prije par godina dolazila grupa od 40 vojnika iz Velike Britanije, iz SNSD-a su stvarali atmosferu da ti ljudi dolaze da ruše Republiku Srpsku. Zato danas Dodik ponovo šuti”, naveo je Šarović.

Odgovorite građanima, kaže Šarović, šta tačno znači izjava da je NATO ponosan na nas kao i ona prethodna da se naša vojska „sprema za elitnu NATO brigadu?

-Samo nas nemojte ponovo ubjeđivati po sistemu one narodne „nije šija, nego vrat“ – kazao je Šarović.

„Dodikovo skrivanje i nemušti, potrošeni odgovori , su najvažnija slika vezana za ovu vježbu. Njegov potpis nezausustavljivo nas vodi u NATO i to je sada jasno cjelokupnoj javnosti u BiH, a posebno u RS“, naveo je Šarović.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here