30.7 C
Banja Luka

Šarović: Put Foča-Šćepan Polje prioritet buduće vlasti

Put Foča Šćepan Polje biće jedan od prioriteta buduće vlasti i Srpske demokratske stranke istakao je predsjednik Mirko Šarović na sastanku sa vlasnicima rafting kampova u Foči.

„Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara da fočanskim rafterima obezbijedimo put desnom obalom Tare, koji je umnogome pomogao rafterima jer više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting.

Šteta je što taj put nije završen i što je u lošem stanju. Što se mene tiče, rafteri mogu da računaju da ćemo taj put završiti kompletno kada dođemo na vlast“, rekao je Šarović.

Rafteri su istakli da je upravo put desnom obalom Tare spasio njihovu djelatnost tokom prethodne dvije godine pandemije virusa korona, jer bi im posao bio onemogućen zbpg zatvaranja granice sa Crnom Gorom.

Izrazili su nezadovoljstvo proglašavanjem Parka prirode Tara koji će biti u republičkoj nadležnosti, već smatraju da bi Park prirode i sve takse koje bi se plaćale trebale biti u opštinskoj nadležnosti.

Odbornik Srpske demokratske stranke u Foči Ognjen Bodiroga istakao je da će se truditi da se preispita odluka Vlade Srpske o osnivanju Parka prirode Tara, jer ta tema nikada nije bila predmet rasprave na sjednicama lokalnog parlamenta. „Većina dobrobiti od prirodnih resura u Foči mora ostati u našoj opštini, kako bi se taj novac koristio za unapređenje turizma na području opštine i regije“, rekao je Bodiroga.

POGLEDAJTE U KAKVOM STANJU SE NALAZI PUT FOČA – ŠĆEPAN POLJE:

https://www.youtube.com/watch?v=jokm0xrEI24

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here