Naslovna Politika ŠAROVIĆ: „Zaustaviti samoreklamiranje kandidata za izbore u Prijedoru“

ŠAROVIĆ: „Zaustaviti samoreklamiranje kandidata za izbore u Prijedoru“

Očekujem od opozicionih stranaka da ne istrčavaju i  ne vrše samoreklamiranje svojih kandidata za izbore u Prijedoru jer to može otići u pogrešnom pravcu. – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Svaka stranka ima dobrih kandidata i to jeste činjenica. Zbog toga u ovoj početnoj fazi prije raspisivanja izbora, treba stati sa isticanjem kandidatura i vlastitom promocijom, ukoliko želimo biti sigurni da pobjeđujemo vlast. Značaj Prijedora kao grada u političkom i svakom drugom slučaju je toliki da opozicija mora zbiti redove, koliko god smo različiti i koliko god ima ličnih i nekih drugih animozeta i podjela“ – poručio je Šarović.

Ulog je veliki, kaže Šarović, jer pobjeda u Prijedoru otvara vrata pobjede na opštim izborima iduće godine.

„Odgovornost je na nama kao opoziciji da buduće glasače usmjerimo u pravom smjeru, prema najkvalitetnijem kandidatu za grad Prijedor. Mi,  šefovi političkih stranaka, prije svega treba da sjednemo i učinimo prvi i možda najvažniji korak i dogovorimo se o zajedničkom nastupu. Tek nakon tog dogovora slijedi razgovor o jednom kandidatu koji bi mogao predstavljati cijelu opoziciju i iza koga može da stane najveći broj građana Prijedora“ – poručio je Šarović.

(BN)