28.7 C
Banja Luka

SAZNAJEMO! Ko je zvao Dodika da Izetbegovića ne ostavi na cjedilu?

Na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma SNSD-a, HDZ-a i Osmorke, Milorad Dodik je otkrio da ga je zvao prijatelj Bakira Izetbegovića „sa strane“ kako bi ga zamolio da lidera SDA ne ostavi na cjedilu.

„Za Osmorku me niko nije zvao, a kada je bilo oko Osmorke, zvali su me Bakirovi prijatelji sa strane i molili da ga ne ostavim na cjedilu“, rekao je Dodik.

On nije precizirao o kojem prijatelju je riječ, međutim kako saznajemo iz krugova nove državne vlasti, riječ je o turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Poznato je da su Erdogan i Izetbegović u dobrim odnosima te da mu je turski predsjednik pružio podršku i u predizbornoj kampanji, međutim Erdogan je prijatelj i Milorada Dodika. Prilikom nekoliko ranijih posjeta, Dodik je uvijek naglašavao dobru saradnju sa turskim predsjednikom, hvaleći ga kao lidera i čovjeka, stoga nije ni čudno da dobije poziv od njega.

Ono što je malo čudnije pak jeste to što se Dodik izgleda ipak odlučio ne poslušati Erdogana te je formiranjem državne vlasti sa Osmorkom ostavio Izetbegovića na cjedilu.

Inače, Dodik je otkrio i jedan dio ranijih razgovora sa Bakirom Izetbegovićem kazavši da mu je lider SDA rekao kako ga mora napadati jer ako to ne radi onda je u lošoj poziciji.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here