Naslovna Najnovije SDS je vodio neprepoznatljivu i blijedu politiku

SDS je vodio neprepoznatljivu i blijedu politiku

0

– SDS je kao najveća opoziciona partija u Republici Srpskoj vodio poprilično neprepoznatljivu i blijedu politiku u odnosu na neka ranija vremena”, istakao je Miličević.

V.d. predsjednika Milan Miličević, na piitanje da li pretenduje da bude novi predsjednik SDS-a, odgovara kako o tome u ovom trenutku uopšte ne razmišlja i da mu je cilj da na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDS-a predloži vršioce dužnosti Predsjednišvta stranke te da će ta ekipa voditi stranku do završetka unutarstranačkih izbora.

U isto vrijeme, kaže on, taj će tim voditi računa i o svim politički procesima koji su pred nama – o konstruisanju vlasti na oba nivoa i političkim stavovima SDS-a.

Unutarstranački izbori će biti demokratski proces koji će ići od nivoa mjesnih, opštinskih, gradskih odbora prema vrhu i birat će se svi – od predsjednika mjesnih odbora do predsjednika SDS-a. Kroz tu demokratsku proceduru će biti izabrani najbolji. Moje ambicije su samo da se SDS konsoliduje i da stranku nakon ovako lošeg izbornog rezultata postavimo na neke bolje temelje da bi bila spremna za naredne izazove”, rekao je Miličević u Dnevniku FTV.

Kad su u pitanju loši izborni rezultati, Miličević kaže kako je mnogo puta ukazivao na ono za šta je smatrao da nije dobro u stranci, poput političkih pozicioniranja, stavova, infrastrukture, konsolidacije stranke te analize ranijih loših rezultata koja nikada, ističe, nije napravljena na pravi način.

“To je sve rezultiralo lošim izbornim rezultatima za koje, takođe, zajedno s Predsjedništvom stranke snosim i ja odgovornost. U svom okruženju, matičnom opštinskom odboru u isto vrijeme sam, kao i neki drugi, imao jako dobre rezultate i mislim da pobjednici trebaju taj recept pobjede nad režimom prenijeti i na stranku. SDS je kao najveća opoziciona partija u Republici Srpskoj vodio poprilično neprepoznatljivu i blijedu politiku u odnosu na neka ranija vremena”, istakao je Miličević.

Upitan da prokomentira odnose unutra opozicije u RS-u i varnice koje se događaju u PDP-u između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, Miličević kaže kako varnice tog tipa uglavnom nisu dobre ni u jednoj stranci. Međutim, dodaje, znaju nekad donijeti i pozitivan rezultat.

“Varnice koje se dešavaju unutar SDS-a su s ciljem da se napravi i bolja situacija. Može biti i obrnuto – možete napraviti sukob koji će podijeliti stranku. Nadam se da će ti sukobi i ta različita mišljenja unutar PDP-a, ali i SDS-a dati bolju i snažniju opoziciju”, zaključio je Milićević.

Miličević je više godina u vrhu stranke, gdje je obavljao funkciju predsjednika Glavnog odbora SDS, za rijeme tri predsjednika, a juče je dobio ovlaštenje od dosadašnjeg predsjendika Mirka Šarovića, koji je podnio ostavku, da vodi stranku do izbora novog rukovdstva.

(BN Foto: Federalna.ba)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube