Naslovna Najnovije Sergej Surovikin: Rusi i Ukrajinci su jedan narod, neprijatelj je zločinački režim...

Sergej Surovikin: Rusi i Ukrajinci su jedan narod, neprijatelj je zločinački režim koji građane Ukrajine gura u smrt!

0

Situacija u zoni specijalne operacije je generalno napeta, neprijatelj ne odustaje od pokušaja napada na položaje ruskih trupa, izjavio je komandant Združene grupe trupa (snaga) u zoni specijalne vojne operacije general armije Sergej Surovikin.

„Neprijatelj ne odustaje od pokušaja da napadne položaje ruskih trupa. To se, prije svega, tiče kupjanskog, krasnolimanskog i nikolajevo-krivoroškog pravca“, rekao je komandant.

Surovikin je dodao da su Rusi i Ukrajinci jedan narod i da je neprijatelj – zločinački režim koji građane Ukrajine gura u smrt.

„Neprijatelj je zločinački režim koji gura građane Ukrajine u smrt. Ukrajinci i mi smo jedan narod i želimo jedno – da Ukrajina bude nezavisna od Zapada i NATO-a, prijateljska država za Rusiju“, objasnio je komandant.

Komandanti ukrajinskih snaga iz redova NATO-a zahtijevaju od Kijeva ofanzivu ka Hersonu, bez obzira na broj žrtava, rekao je Surovikin.

Kako je naveo, postoje podaci o mogućnosti da Kijev primijeni zabranjene metode ratovanja u Hersonskoj oblasti, kao i mogućnost raketnog udara na branu Kahovske elektrane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube