20.7 C
Banja Luka

SIPA pretresala i hapsila u Bijeljini

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresali su prostorije u Bijeljini, i tom prilikom uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako su saopštili iz SIPA, oni su juče uz asistenciju službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, pretresli stan te druge prostorije, ali i pokretne stvari i osobe, te su privremeno oduzeli određene stvari u predmetu „Kanas“.
„Izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Bijeljine i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Tokom provođenja operativne akcije osumnjičena osoba je uhapšena i nad njom je izvršena kriminalistička obrada te je ispitana u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je pušten u dogovoru sa postupajućim tužiocem“, navode iz SIPA.
Dodaju da je u ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, te policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom. Tokom rada na predmetu podršku je pružio Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC, pišu Nezavisne.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here