22.7 C
Banja Luka

SIPA uhapsila Popovića i Džaferagića, u toku potraga za Jelenom Majstrović koja je u bjekstvu

Po informacijama koje sam dobio od izvora bliskih istrazi, u današnjoj akciji BREND 4, slobode su za sada lišeni Radenko Popović i Elvis Džaferagić. U narednim časovima očekuje se dolazak i Jelene Majstorović, Steva Savića, Vladimira Puzića i Vladimira Durđevića u službene prostorije SIPA-e, gdje će dati izjave u svojstvu osumnjičenih, a potom će biti predati na postupanje Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Jelena Majstorović locirana je na Kliničkom centru, dok su ostali navodno jutros bili na terenu. Očekuje se da će se isti pojaviti nakon konsultacija s advokatom, i u njegovom prisustvu.

Nezvanično, službenicima Grupe za suzbijanje krijumčarenja se na teret stavlja krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, primanje dara i drugih oblika koristi, te zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.

Očekuje se da će postupajući tužilac predložiti određivanje pritvora za osumnjičene službenike, kao i da će Sud usvojiti prijedlog Tužioca i odrediti pritvor do 30 dana, a obzirom na ozbiljnost djela koja im se stavljaju na teret i mogućnost uticaja na svjedoke.

 

Nebojša Vukanović

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here