22.7 C
Banja Luka

HIT PROVALA! Pogledajte „JEDNOSTAVNO“ objašnjenje obračuna struje u Srpskoj (VIDEO)

– Vijest da će električna energija od nove godine poskupjeti za potrošače u Republici Srpskoj izazvala je pravu pometnju i nezadovoljstvo među građanima, koji se danima pitaju šta će ih dočekati na računima za struju od januara 2023. godine.

Iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, građanima su prilikom objave informacije o poskupljenju pojasnili da se ukidaju ljetna i zimska tarifa i da će obračun biti jedinstven tokom čitave godine, kao i da su utvrđena tri praga po kojima će se obračunavati cijena elektične energije.

https://www.youtube.com/shorts/FncrjcLjhOk

Međutim, pošto građanima ni tada nije bilo najjasnije kako će to izgledati u praksi, direktor Regulatorne komisije Vladislav Vladičić, odlučio je da to „pojednostavi“ kako više ne bi bilo zbunjenih.

„Kako se to obračunava, pa jednostavno. Tako što se to podijeli sa dva. 250 se..po 250 jeftine i 250 skupe do 500. I 150 ove manje i 150 više od 500. Znači 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500 znači dva puta po 250 daju dvjesto petsto.. Znači potošnja između manje i veće, ako je odnos 40-60, 30-70, svaki odnos se preračunava prema toj formuli”, kazao je Vladičić.

Kako je to Vladičić „pojasnio“, pogledajte u prilogu ispod.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here