28.7 C
Banja Luka

Sjajan odziv građana i peticija u Trebinju

Za manje od dva sata 250 Trebinjaca potpisalo je Peticiju na Trgu slobode u Trebinju, koji su pokrenuli odbornici opozicionih stranaka u Trebinju, zahtjevajući od odgovornih da poštuju zakone i pravila, da zdravstvene ustanove, prijem svega Opšta bolnica i Dom zdravlja u Trebinju striktno poštuju zakone i koriste medicinski kiseonik, koji je lijek, umjesto industrijskog-tehničkog koji ugrožava zdravlje pacijenata.

U Opštoj bolnici u Trebinju uporno ignorišu upozorenja inspekcije i nadležnih institucija, Dopis glavnog zdravstvenog inspektora Agencije za lijekove BiH dr Fazlagić, koja je upozorila na opasnost nezakonitog korištenju tehničkog umjesto medicinskog kiseonika, koji je lijek.

Peticija ima za cilj da se izvrši pritisak javnosti na nadležne i institucije da se prestanu igrati sa zdravljem građana i pacijenata, da napokon Opšta bolnica u Trebinju nabavi i počne da koristi medicinski kiseonik kao lijek za liječenje pacijenata. Sa istim ciljem protiv menadžmenta Opšte bolnice u Trebinju podnesena je Krivična prijava Okružnom tužilaštvu u Trebinju, tražena hitna istraga i postupanje ali nažalost ni poslije 20 dana ništa se nije dogodilo, nije smijenjen i procesuiran direktor Lambeta.

Za Posebnu sjednicu Skupštine grada Trebinja, po Statutu Skupštine grada, neophodno je peticija i 5% potpisao građana upusanih u birački spisak, pa nakon što je Slavko Vučurević napustio PDP i opoziciju može se očekivati da odbornici ipak na Skupštini grada Trebinja.

Niko nema pravi da se poigrava sa zdravljem pacijenata, i ovo nije političko već ljudsko i etičko pitanje, i pritisak neće prestati sve dok se svi odgovorni, ne samo u Trebinju već i u cijeloj Republici Srpskoj, ne izvedu pred lice pravde i dok se u svim zdravstvenim ustanovama ne bude strogo poštovao Zakon, koristio medicinski kiseonik, ali i ostali protokoli za liječenje ljudi.

(Nebojsavukanovic.info)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here