15.7 C
Banja Luka

Skandal: Misice Crne Gore, Albanije, Srbije i tzv. Kosova pokazivale albanskog orla

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije srpske misice interkontinental Valentine Petrović, koja se slikala sa misicama Albanije, Crne Gore i tzv. Kosova, gdje su sve četiri djevojke pokazale albanskog dvoglavog orla.

Albanski misice, poput pojedinih pjevačica i fudbalera ne propuštaju prilike da daju svoj doprinos u promociji Musolinijevog fašističkog koncepta Velike Albanije. Gestikuliranje dvoglavog orla postalo je propatni sadržaj velikih međunarodnih sportskih i kulturnih manifestacija koje albanskim učenicima služe za isticanje svojih nacionalističkih i ekstremističkih projekata.

Ovog puta, albanske takmičarke imale su nesebičnu pomoć od crnogorske i srpske predstavnice. Mlade albanske misice su pokazale i na ovom primjeru da je lobiranje Albancima u krvi, pa su očito crnogorska predstavnica Una Mugoša i njena koleginica iz Srbije Valentina Petrović potpale pod njihov uticaj i prudržile se ovom sramnom političkom gestu.

Umjesto da pozivaju javnost na mir u svijetu, misicama je ova modna smotra poslužila za promociju nacionalističkog i političkog koncepta Velike Albanije koji uključuje i djelove teritorija Srbije i Crne Gore. Nameće se pitanje da li su Mugoša i Petrović toliko politički, istorijski i geografski nepismene ili se radi o smišljenoj provokaciji za koju one debelo plaćene.

 

Vesna de Vinča, vlasnica agencija Miss Yu, koja godinama organizuje i učestvuje Izbore za mis Srbije, oglasila se nakon što je u javnost isplivala fotografija misice koja pokazuje dvoglavog orla, simbol tzv. velike Albanije.

-Bili smo ogorčeni u kompaniji kada smo videlu tu objavu na internetu, fotografiju koja je zaista malo je reći diskutabilna. Odmah smo zvali Valentinu jer nas je naravno interesovalo objašnjenje i kontekst tog događaja. Valentina je skrhana, nesrećna zbog kako kaže svoje lakomislenosti, a u stvari dekoncentrisanosti, što je glavni razlog da pokaže ono što nikada ne bi pokazala. Odmah je napisala izvinjenje i objašnjenje na svom Instagramu. Predložili smo kao matična kompanija da se povuče sa ovog takmičenja prije finalne večeri koja treba da bude 31. oktobra. O svemu tome ćemo precizirati sa vlasnikom i producentom Mis Interkontinental-rekla je Vesna de Vinča.

Oglasila se i sama Valentina Petrović koja je svoj nesmotreni postupak pravdala time što su joj koleginice u euforiji namjestile ruke u obliku dvoglavog orla. Ona se izvinila srpskoj javnosti zbog toga i najavila je da će napustiti takmičenje.

-U naletu euforije povodom žurke bila sam pozvana da se fotografišem, velikom brzinom sam stala pored devojaka i one su mi u euforičnoj brzini namjestile ruke kako da stanemo. Nisam imala nikakvu lošu namjeru, to je bio trenutak nepromišljenosti i glupa spontanost. Želim da se izvinim pripadnicima svoje nacije, narodu sa Kosova i Metohije, mojoj kompaniji, porodici koji su zbunjeni zbog nastale fotografije i moje nepromišljenosti i upadanja u zamku. Ja volim i bodrim svoju državu„-između ostalog je rekla Valentina i dodala:

-Donijela sam odluku da od organizatora tražim dozvolu da napustim takmičenje i tim činom olakšam sebi pritisak koji trenutno nosim. Baš se kajem, ali prosto se sve nepromišljeno desilo-zaključuje Valentina.

Crnogorska predstavnica još uvijek se nije oglašavala povodom ovog skandala.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here