Naslovna Najnovije SKANDAL U KIJEVU: Ukrajinski general optužio Zelenskog za „pranje novca“

SKANDAL U KIJEVU: Ukrajinski general optužio Zelenskog za „pranje novca“

0
Odluka predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da učvrsti odbranu u harkovskom pravcu motivisana je potrebom za pranjem novca, a ne za spasavanjem ukrajinske vojske od ofanzive ruske vojske, izjavio je general-major Oružanih Ukrajine u penziji Sergej Krivonos.

„Kakav god zid da podignemo, ipak će se naći oružje koje može da ga probije. To je još jedna činjenica koja ukazuje na to da on (Zelenski) krade novac“, naveo je Krivonos u razgovoru za „NJuzrum“.

Prema generalovim rečima, Ukrajina pati od korupcije u odbrambenoj sferi, usled čega ukrajinska vojska nije snabdevena onim što joj je neophodno za vođenje borbenih dejstava, a njena bezbednost je ugrožena zbog odsustva efikasnih PVO sistema.

„Vlast pokušava da stvori utisak da je s vojskom sve u redu… Ona je spremna za sve da bi obmanula narod“, zaključio je general.

Prošle sedmice Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da se nastavlja ofanziva ruske vojske u pravcu Kupjanska. Kako je precizirano, jurišni odredi ruske vojne grupacije „Zapad“ poboljšali su položaj na prvoj liniji fronta. Početkom avgusta ruska vojska je oslobodila selo Novoselovsko i još pet naselja u tom regionu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube