Naslovna Izdvajamo Skupštinska većina u Banjaluci pod kontrolom lidera SNSD-a

Skupštinska većina u Banjaluci pod kontrolom lidera SNSD-a

0
Opstina Banjaluka - Banski Dvor

Tanja Topić ističe da je sada kristalno jasno da je skupštinska većina u Banjaluci pod apsolutnom kontrolom vrha SNSD, odnosno njenog lidera. Navodi da je i gradonačelnik pogriješio što je tražio da o gradskom budžetu razgovara sa Miloradom Dodikom.

Politička igranka u Banjaluci još će potrajati, kao i rat saopštenjima između predstavnika SNSD i PDP, jer njima nije prioritet kvalitet života Banjalučana i drugih građana RS, nego njihovi partijski interesi, smatra politička analitičarka Tanja Topić.

Njihovo natezanje i pokazivanje mišića ima samo jedan cilj: da javnosti predstave ko je koga nadmudrio – rekla je Topićeva za Srpskainfo.

Ona podsjeća da je i skupštinska većina u Banjaluci pod pritiskom svih onih koji čekaju plate, a uglavnom su bliski strankama na vlasti i mnogi od njih su zaposleni po partijskom ključu.

– Zato nije iznenađenje što je i jučerašnji sastanak u Gradskoj upravi u Banjaluci završen bez konkretnog rješenja i što predstavnici SNSD i PDP danima ratuju saopštenjima i međusobno se napadaju. I jedni i drugi su samouvjereni do granica bahatosti, ali ta samouvjerenost se može objema stranama obiti o glavu. Građani bi napokon morali prestati biti taoci političkih partija i njihovih interesa – poručuje Topićeva.

Dodaje da je još u izbornoj noći bilo jasno da će se Banjaluka suočiti sa opstrukcijama i međusobnim blokadama na relaciji gradonačelnik – skupštinska većina.

– Sada je dramaturški naboj došao do vrhunca, emocije su prenaglašene, situacija zamagljena međusobnim optužbama – kaže Topićeva.

Ističe da je sada kristalno jasno da je skupštinska većina u Banjaluci pod apsolutnom kontrolom vrha SNSD, odnosno njenog lidera. Pri tome je, dodaje, i gradonačelnik Draško Stanivuković načinio ključnu grešku kada je tražio da o gradskom budžetu razgovara isključivo s Miloradom Dodikom.

Podsjeća da je Stanivuković u više navrata kritikovao Milorada Dodika, jer je prigrabio sve funkcije u BIH, posebno u Republici Srpskoj, i time derogirao institucije. Stanivuković sada, ovakvim stavom, daje legitimitet takvoj Dodikovoj politici, smatra Topićeva.

– Ovdje se radi o klasičnom pozicioniranju, ne samo za opšte izbore 2022. godine, nego i za trenutnu političku prevlast, ne samo u Banjaluci već i u cijeloj Republici Srpskoj, jer je Banjaluka ključna za odnos političkih snaga u RS – zaključuje Tanja Topić u izjavi za Srpskainfo.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube