Naslovna Republika Srpska Slijedi li još jedna blokada grada Banjaluka?

Slijedi li još jedna blokada grada Banjaluka?

0
Opstina Banjaluka - Banski Dvor

Povodom najavljenih blokada rada Skupštine grada Banjaluka zbog, kako navode iz skupštinske većine, neisplaćenih naknada porodiljama, gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković rekao je da će naknade biti isplaćene već danas.

Zdravstvenim radnicima su isplaćene naknade, a isplatićemo jednokratnu novčanu pomoć i porodiljama, rekao je Stanivuković.

On je naglasio da će ispuniti sve što traži skupštinska većina, kako bi rebalans bio usvojen da bi grad mogao funkcionisati.

„Pametniji popušta. Uradićemo sve što kažu. Da vidimo dokle su spremni da idu. Mi smo htjeli porodiljama da damo dvokratno i više, oni insistiraju jednokratno i manje. Kako god kažu biće. Uradićemo sve samo da vidimo šta će sad do srijede izmisliti kao razlog ili da ne dođu ili da ne usvoje“, istakao je gradonačelnik.

Stanivuković ističe da da je politika skupštinske većine da blokira grad i da se rebalans ne usvoji. Navodi da su im potezi isplanirani.

„Ako Draško gradonačelnik, kažu, i usvoji ovo naše i ne usvoji, vi rebalans odbijajte i blokirajte. Evo doći ćemo na sjednicu, oni će vjerovatno sad i doći, ali će opet ovo odbiti, a da pri tom nemaju amandmana. Rebalans ako se ne usvoji on propada narednih 365 dana“, tvrdi Stanivuković.

Iz Gradskog odbora SNSD-a kažu da će prisustvovati sjednici samo ukoliko naknade bude isplaćene svim porodiljama.

„Mi čekamo, odluka je jasna, trebaju da budu isplaćene sve porodilje u ovoj godini sa po 500 maraka  i nikakvi trikovi neće proći kod nas, mi čekamo, mi imamo spisak 1760 porodilja ove godine i insistiraćemo da se isplate sve, a ne samo one koje su uspjele da predaju zahtjev“, kaže predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

Odbornici SNSD-a nisu bili sigurni ni da li će se usvojiti rebalans budžeta. Navode da će o tome odučiti nakon ozbiljne analize rebalansa. Postavlja se pitanje slijedi li još jedna blokada grada.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: