Naslovna Najnovije Sloga boraca na ispitu, šta će uraditi novo rukovodstvo?

Sloga boraca na ispitu, šta će uraditi novo rukovodstvo?

0

Boračka organizacija Republike Srpske raspisala je izbore na svim nivoima organizovanja. Da li će novo rukovodstvo doći do prijeko potrebnih rješenja za ovu kategoriju društva ili su protesti jedina moguća varijanta da se vlastima otvore oči?

Zahtjevi boračkih kategorija i pred novim sazivom ostaju isti – uvođenje jedinstvenog boračkog dodatka za sve boračke kategorije, povećanje ličnih i porodičnih invalidnina, zapošljavanje djece poginulih boraca.

“Ne možemo dozvoliti da saborci umiru od gladi i bez ljekarske pomoći. Naša je obaveza da na neki način pomognemo. Ne možemo sjedjeti skrštenih ruku. I ne možemo sjedjeti u toplim kancelarijama i primati naknade za svoj nerad, tu se ne slažem”, rekao je Aco Prelić iz Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca.

Hoće li predstojeći izbori vratiti poljuljano jedinstvo u Boračkoj organizaciji i da li je to osnovni preduslov kako bi se obezbijedila  što veća prava za boračke kategorije?

“Tog jedinstva nema već duži vremenski period, to je prvenstveno političke prirode. Treba neka snaga, sve dok ne dođemo do tog nivoa, mi ćemo da kaskamo i nećemo imati rezultate, rekao je Radan Ostojić, predsjednik BORS-a.

Da borci nemaju jedinstven stav i da, do sada nisu imali snagu da se izbore za svoja prava, pokazuje i pitanje načina borbe.

“Nije jednostavno dovesti ljude da naprave protest od 50.000 ljudi, trebaju sredstva, onda pitanje je da li će borac koji je pripadnik neke partije htjeti doći”, istakao je Milovan Gagić, iz BO Gradiška.

“Ako Predsjedništvo se odluči da se ide u proteste ići će se, ako ne, ja ću, ako se zahtjevi ne ispune, zagovarati neki oblik reakcije koji će biti radikalniji od dosadašnjeg postupanja”, najavio je Radan Ostojić, predsjednik BORS-a.

“Obećavam da ću pokrenuti protestni skup u Banjaluci i vidjećemo ko je vjera, a ko nevjera – mislim da je to posljednji voz”, najavio je Aco Prelić.

Ono u čemu su borci jasni jeste da je dosta demagogije i da vremena za gubljenje nema, poručeno je u emisiji Izazovi BN TV.

(BN) Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube