Naslovna Društvo Slučaj „Agape“: Republička inspekcija prihvatila prijedlog vlasnika

Slučaj „Agape“: Republička inspekcija prihvatila prijedlog vlasnika

Republička uprava za inspekcijske poslove uvažila je prijedlog vlasnika restorana „Agape“, kojim se odlaže izvršenje rješenja o rušenju nelegalno dograđenih dijelova terase ovog restorana u RK „Boska“, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Kako je navedeno na sajtu Grada Banjaluka, u Zaključku Republičke inspekcije, uvažava se prijedlog vlasnika kojim je traženo da se dozvoli odložno dejstvo Žalbe izjavljene 7. juna 2021. godine protiv Rješenja urbanističko-građevinske inspekcije Grada Banje Luke od 2. juna 2021. godine, te dozvoljava da Žalba odloži izvršenje Rješenja, do donošenja konačne odluke drugostepenog organa.

„Vlasnik restorana „Agape“ je na Rješenje gradske inspekcije izjavio Žalbu 7. juna 2021. godine Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te istog dana podnio i prijedlog Republičkoj upravi za inspekcijske poslove za odlaganje prinudnog izvršenja Rješenja koji mu je tog dana i odobren“, piše na sajtu grada.

Kako navode iz Gradske uprave, urbanističko-građevinska inspekcija je izvršenim inspekcijskim nadzorom započetim 25.05. 2021.godine, završenim 02.06.2021.godine, utvrdila da je vlasnik restorana „Agape“, kao investitor, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole izveo radove na dogradnji postojećeg poslovnog prostora-restorana „Agape“, na drugom spratu poslovnog objekta RK „Boska“.

„Investitor je bez prethodno pribavljene dozvole izveo radove na dogradnji, tako što je na dijelu postojeće, legalno izgrađene nenatkrivene krovne terase izveo radove natkrivanja, te radove na djelimičnom ili potpunom zatvaranju ovako natkrivenog prostora, pripajajući ga ranije izgrađenom zatvorenom dijelu sa kojim on čini prostornu i funkcionalnu cjelinu“, objavio je Grad Banjaluka.

Podsjećaju da je gradski urbanističko-građevinski inspektor donio je 02.06.2021. godine rješenje kojem je investitoru naloženo da u roku od pet dana od dana prijema rješenja, izvede radove na uspostavljanju provobitnog stanja i ukloni izvedene radove na dogradnji postojećeg poslovnog prostora-restorana.

(mondo.ba)