Naslovna Najnovije Službenica Vlade Srpske ide u zatvor zbog pronevjere

Službenica Vlade Srpske ide u zatvor zbog pronevjere

0

Službenica Ministarstva rada i Boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milana Grujić, osuđena zbog pronevjere, danas se javila na izdržavanje zatvorske kazne.

Ona je osuđena u novembru 2022. godine na godinu i deset mjeseci zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Istočno Sarajevo zbog pronevjere 110.000 maraka iz budžeta RS.

U Osnovnom sudu u Banjaluci potvrdili su za portal CAPITAL da se Grujićka danas mora javiti na izdržavanje kazne prema nalogu sudije.

“Milana Grujić osuđena je pravosnažnom presudom Osnovnog suda Banjaluka 18. 11. 2022. godine na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 10 deset mjeseci i novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM, radi početka kaznenog djela prevara u službi i obmana pri dobivanju kredita. ili drugih pogodnosti. Uputni akt za izdržavanje kazne primio je 30. 1. 2023. godine da bi se na izdržavanje kazne javio dana 10.02.2023. godine u Kazneno-popravni zavod Istočno Sarajevo”, rekli su u sudu.

Grujićki je sud naredio da se u budžetu RS nadoknadi šteta od 109.044,09 KM i to u roku od osam mjeseci po pravosnažnosti presude, da na ime sudskog paušala plati 150 KM, a na ime troškova nastalih u toku istrage 1.185 KM i to u roku tri. mjeseca po pravosnažnosti presude.

Ona je imala pravo da do prošle petke podnese zahtjev za odlaganje izvršenja krivične sankcije do tri mjeseca, ali to nije zatražila.

“Osuđena je imala pravo da predsjedniku ovog suda podnese molbu za odgađanje izvršenja kazne zatvora u roku od tri dana od dana prijema ulaznog akta, što ista nije učinila”, rekli su nam u sudu, ali nismo uspjeli dobiti informaciju da li se zapravo i pojavila u zatvoru.

Također, nije nam poznato niti hoće li joj biti prekinut radni odnos, jer iako je od otkrivanja kaznenog djela prošlo više od četiri godine, ona je i dalje na bolovanju i uredno dobiva platu za radno mjesto na kojem je pronevjerila 110.000 maraka.

Ranije pokrenuti disciplinski postupak protiv Grujićeve je u međuvremenu zastario, nakon, po svemu sudeći, namjernog odugovlačenja, zbog čega je van snage postavljena odluka prvostepene komisije o prekidu radnog odnosa.

Kao što smo i očekivali, ministarstvo u kojem je radila i počinila kazneno djelo, ni ovaj put nam nije odgovorio na pitanja u vezi njezina radnog odnosa.

U vezi ovog slučaja slali smo im pitanja u više navrata i dobili potvrde da su naš mejl sa upitom otvarali po dvadeset i više puta, ali ni odgovore nismo dobili.

(Kapital Foto:BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: