Naslovna Republika Srpska Smijenjen direktor banjalučke „Toplane“ Mićo Milovanović

Smijenjen direktor banjalučke „Toplane“ Mićo Milovanović

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razriješio je danas Miću Milovanovića sa funkcije vršioca dužnosti direktora AD „Toplana“ Banjaluka.

Smijenio sam direktora preduzeća “Toplana” nakon što to niko nije imao hrabrosti da uradi ni nakon više decenija lošeg rukovođenja i milionskih gubitaka koje je, otkad upravlja ovim preduzećem, proizveo. Obračun sa gubitašima, negativnim pojavama, kriminalom i određenim lobijima je u Banjaluci počeo sa prvim danom naše pobjede. Ovim korakom je taj put nastavljen. Naš cilj je preispitati sve ono što je u proteklih dvije decenije rađeno u Gradskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, rekao je Stanivuković.

On je najavio da će Tim za reviziju u petak iznijeti brojne dokaze o kriminalu i korupciji i napomenuo da “završni udarac” ovim pojavama daju Tužilaštvo i MUP.

–  Ovim putem pozivam i sve relevantne institucije da se uključe, rekao je Stanivuković.

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, odmah po preuzimanju dužnosti 2016. godine, poništio je konkurs koji je raspisan u vrijeme njegovog prethodnika Slobodana Gavranovića, na kojem je Mićo Milovanović reizabran na funkciju direktora AD „Toplana“ Banjaluka i ostavio ga u funkciji vršioca dužnosti još pune četiri godine.

„Toplana“ AD je najveću gubitaš od banjalučkih preduzeća, dugovi su odavno prešli 100 miliona KM i premašili vrijednost kapitala, a dobar dio „zasluga“ za takvo stanje pripada upravo Mići Milovanoviću, koji je upravljao „Toplanom“ još od vremena kada je na čelu Banjaluke bio Dragoljub Davidović.

(Istinito)