Naslovna Republika Srpska Smijenjen direktor banjalučkog „Vodovoda“

Smijenjen direktor banjalučkog „Vodovoda“

BANJALUKA – Nadzorni odbor predzueća „Vodovod“ smijenio je Zorana Popovića, sad već bivšeg direktora „Vodovoda“ i tom prilikom kao v.d. imenovao Predraga Dudukovića.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da je direktor „Vodovoda“ smijenjen te da počinju sa korjenitim promjenama.

„Ovako će da ‘odleprša’, ode i da bude smijenjen svaki direktor koji bude zloupotrebljavao svoj položaj i koji se bude rukovodio sa svim javnim nabavkama“, kazao je Stanivuković.

Kako je kazao, kada se priča o poslovanju „Vodovoda“, najjasniji podatak je, prema njegovim riječima, da ovo preduzeće ima 20 miliona prihoda, a jedva 200.000 hiljada maraka dobiti.

„To znači da onih 19 miliona i 800 hiljada završava u nečijim džepovima. Odmah po imenovanju novih direktora ulazi Tim za reviziju, i to specijalni Tim za reviziju, revizorska kuća iz Beograda koji odmah sutra dolazi, apsolutno sve da prečešljamo“, kazao je Stanivuković.

Predrag Duduković, v.d. direktora „Vodovoda“ zahvalio se gradonačelniku i članovima Nadzornog odbora koji su ga izabrali na ovu funkciju.

„Ja sam neko ko dolazi iz privrede i navikao sam da radim čvrsto, snažno i da se susrećem sa mnogim problemima. Takav način rada ću prenijeti i u ‘Vodovod’ i nadstojati da ovog preduzeća napravim jedno uspješno preduzeće“, rekao je Duduković. Ističe da će njihov prioritete u daljem radu biti da pokušaju prići svakom stanovniku i da saslušaju njihove probleme koje imaju sa isporukom vode.

„To je naš glavni cilj, da stanovništvo ima bolju uslugu od ‘Vodovoda“. Nastojaćemo i da u narednom periodu ostvarimo što bolje rezultate od onih koji su bili do sada“, kazao je Duduković.

Na ovom zasjedanju smijenjen je i izvršni direktor za pravne poslove Boran Bosančić i izvršni direktor za tehničke poslove Darijo Kuprešak.

Njih na tim pozicijama mijenjaju Željko Travar i Željko Raljić.