Naslovna Izdvajamo SNIMAK ORBANA KAKO IZBEGAVA ZELENSKOG: Drugi mu pritrčali u zagrljaj, a Viktor...

SNIMAK ORBANA KAKO IZBEGAVA ZELENSKOG: Drugi mu pritrčali u zagrljaj, a Viktor ga nije ni registrovao (VIDEO)

0

PONAŠANjE mađarskog premijera Viktora Orbana na susretu lidera EU, premijera članica Unije i dalje zaokuplja svetsku javnost, skoro više nego obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Naime, tokom jučerašnjeg susreta Viktor Orban je poprilično izignorisao predsednika Ukrajine, a sad na svetlo dana isplivao je novi snimak na kome se vidi premijer Mađarske Viktor Orban koji apsolutno ignoriše Zelenskog, ali i ostale lidere EU.

Dok su se pojedini premijeri grlili, smejali i rukovali sa Zelenskim, tapšali ga po ramenu, Orban je mirno seo za konferencijski sto i kao savesni i odgovorni državnik spremio se za sednicu, otvorio fasciklu, poređao papire.

Ovakvo ponašanje mađarskog premijera došlo je pod udar proukrajinskih aktivista po društvenim mrežama koji su govorili da je klovn, saradnik Kremlja, da je prešao na drugu stranu.

Posebno u toj akciji istakla se beloruska opoziciona agencija NEXTA koja deluje iz Varšava, kao i aktivisti naklonjeni ukrajinskom predsedniku.

Podsetimo, Viktor Orban od početka rata u Ukrajini nije nimalo naklonjen ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom, koga je kritikovao i smatrao jednim od krivaca za rat na istoku Evrope. Takođe, odbio je da Mađarska pruži vojnu pomoć u Ukrajini, pod pristiskom glasao za sankcije Brisela protiv Moskve, ali i svog šefa diplomatije Petera Sijarta često slao u Moskvu. Situacija između Zelenskog i Orbana eskalirala je kada su ukrajinske vojne vlasti krenule u prisilnu mobilizaciju mađarske nacionalne manjine koja živi u Zakarpatju u Ukrajini koja je posle Trijanonskog sporazuma i raspada Austrougarske pripala Ukrajini, a kasnije i Sovjetskom Savezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: