20.7 C
Banja Luka

SNSD i partneri nastavljaju igru siromašnim narodom

Budžet Republike Srpske je u ozbiljnim problemima jer, zbog sankcija, niko ne želi da nam da kredit, radna mjesta u proizvodnji se zatvaraju zbog neodgovornih politika Vlade Republike Srpske, a oni se ponašaju kao da živimo u Švajcarskoj i da nam nisu neophodne te dvije milijarde“, kaže Miličević.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević smatra da se SNSD sa svojim federalnim koalicionim partnerima nastavlja igrati građanima Republike Srpske i svih stanovnika BiH koji žive u siromaštvu, ocijenivši da svi treba da podnesu ostavke ako BiH ostane bez skoro dvije milijarde КM iz Plana za reforme i rast Zapadnog Balkana.

“Nisu u stanju da usvoje Izborni zakon, nisu u stanju da usvoje program reformi koji bi ovoj zemlji donio skoro dvije milijarde КM od čega su skoro trećina grant sredstva. Nisu u stanju da deblokiraju investicione projekte. Jedino što su u stanju jeste da međusobnim predstavama, nabacivanjima loptica, i zapaljivom retorikom drže u strahu narod koji živi na ivici egzistencije. Rezultat takve politike jeste da je samo u prošloj godini iz škola u Republici Srpskoj ispisano 665 učenika radi odlaska u inostranstvo“, ističe Miličević.

Dok narod plaše i guraju u očaj, jedino o čemu se vrlo uspješno dogovaraju jesu podjele fotelja i tendera.

“Кada treba da urade ono zbog čega su birani – obezbijediti stabilnost, dovesti investitore, otvoriti radna mjesta – onda nema interesovanja. Bez obzira na napor lokalnih zajednica da dovedu ili zadrže investitore nestabilna politička situacija, za koju su odgovorni viši nivoi vlasti, investitore odbija. Sramota je da do zadnjeg dana isteka roka nisu bili u stanju da usvoje program reformi koji bi donio investicioni zamah.

Budžet Republike Srpske je u ozbiljnim problemima jer nam zbog sankcija niko ne želi dati kredit, radna mjesta u proizvodnji se zatvaraju zbog neodgovornih politika Vlade Republike Srpske, a oni se ponašaju kao da živimo u Švajcarskoj i da nam nisu neophodne te dvije milijarde“, kaže Miličević.

Predsjednik SDS-a poručuje da se “patriotizam jedne politike ne mjeri ispraznim floskulama i parolama, nego vladavinom prava, standardom stanovništva, kvalitetnom socijalnom zaštitom, dobrim zdravstvenim sistemom, brojem otvorenih radnih mjesta i perspektivom za mlade“.

“Кada bi mjera patriotizma bila debljina njihovih novčanika koje su napunili opljačkanim novcem, onda bi oni zaista bili svjetski šampioni u patriotizmu. Ovako su samo neodgovorna vlast koja je kriva i za ekonomski i demografski kolaps Republike Srpske. Što prije odu, prije ćemo se oporaviti“, zaključio je Miličević

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here