Naslovna Najnovije SNSD koristi institucije kao sredstvo za ucjenu

SNSD koristi institucije kao sredstvo za ucjenu

0

Privođenje i ekspresno podizanje optužnice protiv načelnika Кozarske Dubice Radenka Reljića su pokazali da SNSD koristi institucije kao sredstvo pritiska i ucjene za razračunavanje sa funkcionerima koji im otkažu poslušnost, kaže Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.

Savić pita zašto je MUP u ovom slučaju odlučio tek sada da reaguje, ako  se radi o eventualnom kršenju zakona iz 2013. godine.

„Nije nam namjera da stanemo u zaštitu načelnika Reljića zbog konstituisanja opozicione većine u Кozarskoj Dubici, već se postavlja pitanje otkud reakcija MUP baš u ovom trenutku. Postavlja se i pitanje zašto je gospodin Reljić uopšte bio kandidat  SNSD-a za tako visoko mjesto, ako su postojale indicije o eventualnom kršenju zakona“, rekao je Savić.

On pita da li je MUP ovaj predmet držao u svojoj ladici kako bi kontrolisao gospodina Reljića, koji inače tvrdi da su optužbe neutemeljene i da je sve radio u skladu sa zakonom.

„Zabrinjava činjenica da je gospodin Reljić juče priveden pa pušten, da bi samo nakon nekoliko sati podnesen izvještaj tužilaštvu od strane MUP-a o krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja. Nadalje, postavlja se pitanje da li će MUP prema svakom funkcioneru SNSD-a ili vladajuće koalicije postupiti na isti način“, upitao je Savić.

On je napomenuo da SDS i ostale opozicione stranke već duže vremena upozoravaju javnost i istražne organe na brojne slučajeve zloupotreba službenog položaja, ali da nadležni organi nisu reagovali niti u jednom slučaju.

Savić je istakao da se SDS zalaže za beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije koja nije moguća bez institucija koje profesionalno rade svoj posao.

„Pozivamo pripadnike MUP-a da sačuvaju svoj profesionalizam i čast, kako bi građani zadržali povjerenje u našu policiju  i njihov rad. Jednakost pred zakonom i profesionalan MUP je preduslov za uspostavljanje slobodnog i demokratskog društva za koje se zalaže SDS“, istakao je Savić.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube