Naslovna Izdvajamo Zašto Narodna skupština Srpske ćuti na probleme boraca?

Zašto Narodna skupština Srpske ćuti na probleme boraca?

0

Za sada se ne zna kada bi mogla da bude zakazana posebna sjednica Narodne skupštine na temu položaja boraca u Srpskoj. Posebnu sjednicu tražili su demobilisani borci na nedavnom protestu.

 

Demobilisani borci Vojske Republike Srpske tražili su posebnu sjednicu Narodne skupštine i izmjene Zakona o pravima boraca jer postojećim nisu zadovoljni. Resorni ministar ne zna hoće li biti posebne sjednice, adresa je, kaže, nadležni skupštinski odbor.

Skupštinski odbor za boračko invalidsku zaštitu održao je sjednicu u utorak. Zaključak je upućen predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću.

Poslanik Nebojša Vukanović smatra da vlast u Srpskoj bježi od toga da se u skupštini govori o položaju boračke populacije i od toga da o tome u skupštini govore nekadašnji borci. Kaže da je opozicija takvu sjednicu parlamenta uzalud predlagala nekoliko puta.

Veterani Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske su 28. juna organizovali protestnu šetnju od Parka Mladen Stojanović do Palate predsjednika Republike. Tada su ukazali na loš položaj nekadašnjih boraca Vojske Republike Srpske.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube