Naslovna Najnovije SNSD-ova žalba od CIK-a do Suda BiH putovala pet dana

SNSD-ova žalba od CIK-a do Suda BiH putovala pet dana

0

Žalba koju je SNSD uputio u vezi sa odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja je „nevažeći listić“ proglasila važećim, a zbog čega bi SNSD mogao ostati bez četvrtog delegata u Domu naroda BiH, tek juče je stigla u Sud BiH.

„Sud Bosne i Hercegovine je juče zaprimio izbornu žalbu i od tog momenta teče rok od tri dana za odlučivanje po istoj“, rekli su za „Nezavisne novine“ u Sudu BiH.

Inače, Centralna izborna komisija BiH je još 5. decembra donijela odluku da je „nevažeći listić“ zahvaljujući kojem je SNSD dobio četvrtog delegata u Domu naroda BiH, ipak važeći.

Nakon toga, SNSD je još 7. decembra uputio žalbu CIK-u, koji je, kako nezvanično saznajemo, zaprimio tu žalbu, pripremio objašnjenje i tek onda i objašenjenje i žalbu uputio Sudu BiH.

Podsjećanja radi, nakon odluke CIK-a, da je „nevažeći listić“ ipak važeći, lista PDP-a i lista SNSD-a imaju isti broj glasova zbog čega će  u slučaju da Sud BiH potvrdi odluku CIK-a, žrijeb morati odlučiti o tome da li će SNSD u Domu naroda BiH ići sa četiri ili tri delegata.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube