Naslovna Izdvajamo SNSD sistematski uništava BORS

SNSD sistematski uništava BORS

0

Dok se današnji skup u Banja Luci pod nazivom „Sloboda” pokušava predstaviti kao skup boraca i boračkih udruženja, Gacko na pomenuti skup ipak šalje one kojima je sloboda najpotrebnija – radnike na određeno vrijeme iz RiTE Gacko.

I dok Boračka organizacija ove opštine zvanično ne organizuje odlazak na ovaj skup, ulogu stvarnog organizatora preuzeo je menadžment RiTE Gacko pod nadzorom Izvršnog komiteta SNSD-a.

S obzirom da borci, koji su stvarali Republiku Srpsku i davali dijelove tijela za njenu „Slobodu”, nisu bili naročito zainteresovani da učestvuju u političkoj manipulaciji i predstavi, čija je jedina svrha spasavanje vojnika Milorada, našla se „adekvatna” zamjena i to stranačkim aktivistima i ucijenjenim radnicima. Menadžment RiTE Gacko danima vrši strahovit pritisak na radnike preduzeća, koji su zaposleni na određeno vrijeme, da organizovano idu na skup u Banja Luku, kako bi time zaslužili produženje radnog odnosa. Stranački aktivisti lokalnog SNSD-a vode precizne spiskove i evidenciju o lojalnosti radnika partijskom Izvršnom komitetu uz jasnu poruku da oni koji ne poštuju naredbu „vrha” ne trebaju očekivati produženje radnog odnosa.

Pošto pritisci i ucjene koje sprovode direktno rukovodioci preduzeća i najviši partijski funkcioneri, nisu dali željeni efekat, pristupilo se drugim metodama, pa su radnicima koji odu u Banja Luku obećana plaćena odsustva i dnevnice za putovanje. Na kraju, radnički restoran obezbijedio je velike količine hrane i pića kako oni koji glume borce na skupu ne bi do Banja Luke išli ni gladni ni žedni.
Ucjene i pritisci radnika, korištenje autobusa i restorana preduzeća i cjelokupna organizacija predstavlja klasičnu zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe, čime direktno rukovodi generalni direktor RiTE Gacko, Miodrag Šešlija sa saradnicima, a po nalogu Izvršnog komiteta iz Banja Luke.

Dakle,do sada smo kao gradjani imali priliku da vidimo razne vidove manipulacije i prevare od strane vlasti.

Prvi put se dogadja da vlast na ovakav način zloupotrebljava ime Boračke organizacije pokušavajući da se sakriju iza njihovog imena.

Ta zloupotreba se ogleda na način da su uspjeli preko pojedinaca iz vrha boračke organizacije ne donose odluke na organima BORS-a već sprovode odluke koje od njih zahtijeva vodja režima i njegova miljenica iz palate republike.

Sve ovo će dodatno podijeliti Boracku organizaciju i napraviti lose medjuljudske odnose koje će ići u pravcu eskalacije.

Sve u svemu, Dodika i njegov rezim ne interesuje niti zanima u kom pravcu ta eskalacija moze da ode.

Njega interesuje samo jedno. Da lažno predstavi u javnosti kako uživa veliko povjerenje Boračke organizacije Republike Srpske jer mu to obećava zaustavljanje pada sopstvenog rejtinga koji je u zadnje vrijeme sve lošiji.

Tako kada sve uzmemo u obzir, zloupotrebe i pritisci koji su se proteklih dana desavali na RiTE Gacko daleko su manji problem od ovoga kojeg smo naveli.

ISTOK

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube