Naslovna Izdvajamo Šojgu ŠOKIRAO SVET: „Sve manje i manje koraka“ do nuklearnog sudara

Šojgu ŠOKIRAO SVET: „Sve manje i manje koraka“ do nuklearnog sudara

0

Ministrica u vladi Velike Britanije Lady Goldie najavila je da će ova država obezbjediti municiju za Ukrajinu koja će i uključiti projektile za probijanje oklopa koji sadrže osiromašeni uranij.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obećao je „odgovoriti“ na britansko slanje oružja sa osiromašenim uranijem u Ukrajinu. On je kazao da će opskrba Kijeva oružjem koje sadrži nuklearne komponente rezultirati odgovorom Moskve

„Ujedinjeno Kraljevstvo … najavilo je ne samo isporuku tenkova Ukrajini, već i granata s osiromašenim uranom. Ako se to dogodi, Rusija će biti prisiljena odgovoriti na odgovarajući način, s obzirom na to da Zapad kolektivno već počinje koristiti oružje s nuklearnom komponentom,“ kazao je Putin.

Putin je to komentarisao nakon sastanka s kineskim čelnikom Xi Jinpingom gdje su potpisali sporazum o uvođenju odnosa u „novu eru“.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu također je upozorio da postoji „sve manje i manje koraka“ do nuklearnog sudara. Šojgu je također ponovio Putinovo upozorenje i rekao da je svijet samo nekoliko koraka od nuklearne katastrofe.

„Učinjen je još jedan korak, a ostalo ih je sve manje“, kazao je Šojgu.

Na pitanje znači li to da je svijet bliži nuklearnom sudaru, odgovorio je: „Nisam vam slučajno govorio o koracima. Sve ih je manje“. Dodao je da Rusija ima čime odgovoriti na to.

BONUS VIDEO

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube