Naslovna Sport Šok! Asano se seli u Hrvatsku!? Raskinuo sa Partizanom, htio u TOP...

Šok! Asano se seli u Hrvatsku!? Raskinuo sa Partizanom, htio u TOP lige, a ide u komšiluk

Takuma Asano iznenadio je sve u Partizanu kada je jednostrano raskinuo ugovor sa klubom zbog zaostalih plata, a od tada se nalazi u rodnom Japanu i razmišlja o narednom koraku u karijeri koji će umnogome zavisiti od odluke FIFA.

Dok se čeka da ovo tijelo riješi spor između njega i Partizana, Takuma Asano ima već ponude za nastavak karijere i zanimljivo je da bi mogao da se vrati na Balkan.

Asano je ponuđen hrvatskom vicešampionu Osijeku, prenose „Sportske novosti“ iznenađujuće informacije, posebno jer je Japanac smatrao da ima kvalitet za „lige petice“ i htio je nakon Partizana da se oproba u nekoj od njih.

Bivši igrač Arsenala, Hanovera i Štutgarta naravno ne može da izabere klub dok ne riješi spor, a vidjećemo koliko će to uopšte potrajati i da li će se odraziti na njegovu karijeru.

Japanac je stigao u Partizan u ljto 2019. godine i upisao je 30 golova i 15 asistencija na 77 mečeva, a nema sumnje da bi bio odličan dodatak Osijeku. Očigledno je da ga je trener Nenad Bjelica zapazio, ali dok nije raskinuo ugovor nije ni pomišljao na njega.