20.7 C
Banja Luka

ŠOK! SDS Volja naroda ipak NE IDE NA IZBORE u svim opštinama, pogledajte gdje je nastao problem

Mada je najavljeno da će SDS pod imenom Volja naroda na lokalne izbore izaći u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, to se ipak neće desiti.

Kako saznaje Srpskainfo, SDS Volja naroda neće imati kandidata za načelnika ni odborničku listu u Istočnom Novom Sarajevu, Trnovu i u Jezeru.

Dok u Jezeru nisu uspjeli da prikupe dovoljan broj potpisa podrške, jer se radi o prijavi potpuno nove stranke za izbore, problemi u preostale dvije opštine su komplikovaniji.

Kako tvrde naši izvori, nastali su „tehnički problemi“ i „nejasnoće“ oko prikupljanja potpisa, a vremena za popravni nema jer je Centralna izborna komisija BiH završila proces ovjere političkih subjekata za lokalne izbore 2024. godine, koji je biti održani 6. oktobra.

Međutim, među SDS-ovcima na terenu se ipak šuška da sve nije bilo slučajno.

-Sumnja se u neke dilove jer je Opštinski odbor I.N. Sarajevo podmlađen, pun energije i spreman da se bori za rezultat, što možda nekima ne odgovara. Vjeruje se u osvajanje dva opdornička mjesta koja bi bila prevaga u Skupštini Grada Istočno Sarajevo. Kome ne treba 1.500 glasova koje ima ovaj odbor? Možda je razlog taj što je ovo odbor u kome je bivši predsjednik SDS Mirko Šarović – kaže naš izvor.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS Istočno Novo Sarajevo Stefan Ignjatović potvrdio je za Srpskainfo da Volja naroda nije prijavljena za izbore u ovoj opštini.

Međutim, prije večerašnje sjednice Opštinskog odbora SDS ništa nije želio da komentariše

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here