Naslovna Sport Šou Dončića! Razbio Argentinu sa 48 poena! Selektor ga spriječio da obori...

Šou Dončića! Razbio Argentinu sa 48 poena! Selektor ga spriječio da obori olimpijski rekord!

Slovenija je razbila Argentinu, a Luka Dončić je odigrao istorijsku utakmicu.

Slovenija se prvi put u istoriji kvalifikovala za Olimpijske igre zahvaljujući Luki Dončiću, a ako pitate asa Dalasa – neće biti samo turisti na turniru u Tokiju!

To su dokazali već u prvom poluvremenu prvog meča protiv Argentine koju su oduvali. Poslije prvog dijela igre Slovenija je vodila protiv Argentine 62:42, kada je polovinu poena postigao Dončić, da bi i u nastavku dominirao i umalo oborio olimpijski rekord.

Dončić je imao čak 48 poena (18/29), uz još 11 skokova i pet asistencija, a da ga selektor Sekulić nije izveo iz igre na oko četiri-pet minuta prije kraja, možda bi i oborio rekord Oskara Šmita koji je 1988. godine ubacio 55 poena na meču Brazila i Španije.

Ovako, Dončić je ostvario „samo drugi“ košgeterski učinak u istoriji Olimpijskih igara, i to sve na svojoj prvoj utakmici na tom turniru…

Bio je dobar i u odbrani, pa je i Luisa Skolu uspio da zaustavi blokadom, a njegovo zalaganje bilo je „zarazno“ za cijeli tim, mada je bilo i trenutaka kada reaguje na provokacije. Znao je i da izgubi loptu, pa i da dobije tehničku.

Osim njega Klemen Prepečič je dodao 22 poena, Vlatko Čančar je imao 12, a Majk Tobi još 11 uz 14 skokova. Na drugoj strani veteran Skola je imao 23, Kampaco 21, a Dek 17.