Naslovna Region Španci odrično odgovorili na zahtjev američkog kongresmena: Nećemo priznati nezavisnost tzv. Kosova!

Španci odrično odgovorili na zahtjev američkog kongresmena: Nećemo priznati nezavisnost tzv. Kosova!

0

Španija ostaje pri svom stavu o nepriznavanju Kosova kao države, uprkos dešavanjima u Ukrajini i pozivima zvaničnom Madridu da prizna nezavisnost, saopšteno je iz španskog Ministarstva spoljnih poslova.

Špansko Ministarstvo saopštilo je da ne priznaje nezavisnost Kosova nakon pisma koje je američki kongresmen Riči Tores uputio španskim institucijama sa zahtevom da prizna nezavisnost južne srpske pokrajine.
Odgovarajući na konkretno pitanje prištinskog lista „Gazeta ekspres“, Kancelarija za informisanje španske diplomatije je navela da Španija i dalje ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine. Zvaničnici iz Madrida saopštavaju da je u svakom slučaju pristup Španije veoma konstruktivan i da podržavaju dijalog i postizanje sporazuma između Prištine i Beograda.
Tores je 15. marta poslao pisma ambasadorima pet zemalja Evropske unije koje ne priznaju Kosovo u kojima ih poziva da promijene stav. Osim Španiji, Tores je uputio pisma i Grčkoj, Slovačkoj, Kipru i Rumuniji, prenio je Tanjug.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube