18.7 C
Banja Luka

ŠPIRIĆ UPOZORAVA: Projektovanje krize u kojoj gubitnik treba da bude Republika Srpska

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić upozorio je da sramotno i nelegalno odlučivanje i rad Centralne izborne komisije BiH nije usmjereno samo na rezultate i status SNSD-a, već i na kredibilitet institucija Republike Srpske.

– Ovo što je na sceni posljednjih dana je sramotno izrugivanje glasačima. Institucije Republike Srpske staće u odbranu demokratskog prava građana da se poštuje njihova izborna volja. Umjesto utvrđivanja rezultata i poštivanja izbornih propisa, CIK pokušava da vrati dug opoziciji koja ih je nelegalno imenovala, a opozicija izvršava direktive unutrašnjih i spoljnih centara moći – ocijenio je Špirić u izjavi Srni.

Dodao je da pravno nasilje koje ovih dana gledamo nije plod neznanja, niti puke političke borbe.

– Ovo sve podsjeća na projektovanje krize u kojoj gubitnik treba da bude Republika Srpska i Milorad Dodik kao personifikacija njenog očuvanja i opstanka. Nažalost, obistinile su se prognoze koje sam dao u finišu izborne kampanje da se sve radi kako bi se kriza iz Federacije BiH prenijela u Republiku Srpsku – ocijenio je Špirić.

Prema njegovim riječima, očigledno je da neviđeni izborni haos ima jedan cilj, a to je projektovanje krize u Republici Srpskoj iznutra i izvana.

– Rast tenzija, koje proizvodi CIK svojim odlučivanjem, dovešće nas do toga da se ingerencije za izborni proces vrate u ruke entiteskih izbornih komisija, odnosno Republičke izborne komisije, jer CIK tome očigledno nije dorastao – zaključio je Špirić.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here