Naslovna Najnovije Spomenik Bošnjacima u srpskom selu je provokacija

Spomenik Bošnjacima u srpskom selu je provokacija

0

„Izgradnja spomenika bošnjačkim žrtvama u srpskom selu Tomina kraj Sanskog Mosta, mjestu gdje su oduvijek živjeli samo Srbi, predstavlja ništa drugo nego provokaciju usmjerenu ka malobrojnom srpskom stanovništvu na tom području“, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

„Bilo bi potpuno neprimjereno osporavati bilo kome da gradi spomenike žrtvama svog naroda, ali ne vidim logičan razlog da se gradi u mjestu u kojem žrtve nisu ni živjele, niti su na tom mjestu stradale, osim želje za provokacijom srpskih povratnika“, kaže Borenović.

Istakao je da su na području Sanskog Mosta u posljednje vrijeme učestali napadi na srpska i pravoslavna obilježja, poput skrnavljenja spomenika žrtvama iz Drugog svjetskog rada, koji je nedavno obnovljen.

„Znam da preostali Srbi u okolini Sanskog Mosta žele da žive u miru i toleranciji sa svojim komšijama i na svojim ognjištima, svaka vrsta provokacije nikako ne doprinosi dugoročnom pomirenju i stabilnosti. Apelujem da nadležni, od opštinskog i do svih ostalih nivoa vlasti,
promptno reaguju, da se ne grade spomenici na mjestima gdje ne pripadaju i da svaka vrsta izazivanja nacionalnih i vjerskih netrpeljivosti odmah prestane“, poručio je Borenović.

(BN) Foto: wikipedia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: