Naslovna Republika Srpska „Spreman sam da se povučem zbog interesa Srpske“ Šulić reagovao na zahtjeve...

„Spreman sam da se povučem zbog interesa Srpske“ Šulić reagovao na zahtjeve „osmorke“

0

Kandidat SNSD za funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Denis Šulić, poručio je da je spreman da se odrekne kandidature ako će ona ugroziti interes i razvoj Republike Srpske.

Nakon što su predstavnici “osmorke” prethodnih dana najavili da neće podržati Šulića u novom sazivu Savjeta ministara BiH, jer bi to, kako tvrde, predstavljao još jedan “siguran Dodikov glas” u tom tijelu, Šulić je na društvenim mrežama objavio da je spreman da se povuče ako je to u “opštem interesu”.

 

– Zbog prijetnje nastavka blokade važnih infrastrukturnih projekata u Republici Srpkoj od strane političkog Sarajeva spreman sam da povučem svoju kandidaturu za ministra na nivou državne zajednice. Smatram da ispred svakog od nas lično trebaju biti opšti interesi i Republika Srpska, iz tih razloga spreman da povučem svoju kandidaturu i na taj način onemogućim predstavnike Osmorke da nastave priču o blokadama važnih infrastrukturnih projekata kao što su Gasovod i Hidreoelektrane – objavio je Šulić na Fejsbuku.

Dodao je da “ponašanje Osmorke ne odudara ni malo od ponašanja SDA”, te da je “njihova priča o multietičkoj BiH nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju”.

– Ostajem posvećen izgradnji Republike Srpske po mjeri svakog čovjeka i drago mi je da smo i na mom ličnom primjeru još jednom dokazali i javnosti BiH i međunarodnoj zajednici da takozvana multietička BiH ne postoji u Sarajevu ni u jednoj političkoj strukturi. Živjela Republika Srpska – poručio je Šulić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube