Naslovna Najnovije „SPREMITE SE ZA PRAVI RAT“ Ispaljene balističke rakete – vojska Severne Koreje...

„SPREMITE SE ZA PRAVI RAT“ Ispaljene balističke rakete – vojska Severne Koreje ima dva strateška cilja

0
Lider Severne Koreje Kim DŽong Un naredio je vojsci da intenzivira vežbe za „pravi rat“, prenosi Rojters pozivajući se na severnokorejske državne medije.

Kim je nadgledao vojnu vežbu, za koju je ocenio da je dokazala sposobnost zemlje da se suprotstavi u „stvarnom ratu“, navodi britanska agencija.

Severna Koreja je u četvrtak ispalila balističku raketu kratkog dometa sa svoje zapadne obale, saopštila je vojska Južne Koreje, dodajući da analizira mogućnost da je Pjongjang lansirao više raketa istovremeno sa istog područja.

Fotografije koje je objavila severnokorejska agencija KCNA prikazuju najmanje šest projektila ispaljenih u isto vreme.

KCNA je prenla da je jedinica obučena za „udarne misije“ ispalila  „snažnu salvu na ciljane vode“ i demonstrirala sposobnost da se „suprotstavi stvarnom ratu“.

– Kim je naglasio da bi vatrene jurišne jedinice trebalo da budu pripremljene da perfektno izvođenje dve strateške misije – odvraćanje od rata i preuzimanje inicijative u ratu, stalnim intenziviranjem vežbi za pravi rat… – navodi KCNA.

Rojters navodi da je lider Severne Koreje bio u pratnji svoje ćerke.

Najnovija lansiranja Pjongjanga dolaze nakon velikih vežbi Sjedinjenih Država i Južne Koreje koje su najavljene za sledeću sedmicu pod nazivom Štit slobode.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube